سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

سال 1397، سال حمایت از کالای ایرانی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، مدیر امور شیلات و آبزیان استان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بالای پرورش، تولید و صادرات آبزیان بویژه ماهی قزل آلا در استان زنجان، ایجاد پایانه فروش و صادرات محصولات شیلاتی در این استان ضروری است.

منصور حقی راد با اشاره به تولید بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن ماهی قزل آلا طی سال گذشته در استان زنجان عنوان کرد: سالانه بیش از ۸ هزار تن از ماهی تولیدی استان به استان های همجوار صادر می شود.

وی بیان داشت: حجم بالای تولید و صادرات ماهی در استان زنجان همه ساله سبب ورود واسطه ها به بازار آبزیان استان می شود به طوری که این واسطه ها با خرید تولیدات پرورش دهندگان استان به قیمت دلخواه، موجب کاهش سود اقتصادی آبزی پروران استان می شوند.

حقی راد ایجاد پایانه فروش و صادرات محصولات آبزی را از اولویت های شیلات استان زنجان برشمرد و خاطرنشان کرد: ایجاد و راه اندازی این پایانه در استان به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، مدیر امور شیلات و آبزیان استان با اشاره به برخی اقدامات انجام گرفته در راستای تامین نهاده های مورد نیاز مزارع آبزی پروری استان، تصریح کرد: در حال حاضر بچه ماهی مورد نیاز واحدهای پرورش ماهی در استان زنجان توسط ۱۱ مزرعه تولید و تکثیر بچه ماهی در استان تامین می شود.

منصور حقی راد با اشاره به کنترل و قرنطینه تخم های چشم زده وارده به استان خاطرنشان کرد: واردات تخم چشم زده با صدور مجوز واردات و براساس شیوه نامه واردات تخم که در سال ۹۶ توسط سازمان شیلات ایران تدوین شده است، انجام می گیرد.

وی از تولید بیش از 14 میلیون قطعه بچه ماهی طی سال گذشته در استان زنجان خبر داد و عنوان کرد: در راستای حمایت از بهره برداران حوزه پرورش ماهی استان، سرمایه گذاری در بخش تولید خوراک و مکمل های مورد نیاز آبزیان نیز از جمله اولویت های شیلات استان زنجان در سال جاری محسوب می‌شود به طوری که با ایجاد کارخانه تولید خوراک بخشی از هزینه های حمل و نقل کاهش یافته و به تبع آن سود اقتصادی تولید کنندگان افزایش یاید.

انتهای پیام/

 

 

 

رشد 26 درصدی تولیدات آبزی استان زنجان با تولید 14 هزار و 612 هزار تن انواع ماهیان سردآبی و گرمابی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، منصور حقی راد با اشاره به پرورش ماهیان گرمابی از جمله انواع کپور ماهیان در استان زنجان تصریح کرد: سال گذشته 2 هزار و 247 تن انواع کپور ماهی از جمله کپور معمولی، سرگنده، نقره‌ای و علفخوار در مزارع استان تولید و به بازار عرضه شد.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان همچنین با اشاره به پرورش ماهی قزل آلا در این استان خاطرنشان کرد: تولید این ماهی سردآبی نیز طی سال گذشته در استان به 12 هزار و 365 تن رسید.

وی عنوان کرد: سال گذشته تولیدات آبزی استان زنجان با بیش از 14 هزار و 612 هزار تن تولید انواع ماهیان سردآبی و گرمابی نسبت به برنامه هدف گذاری شده رشد 26.2 درصدی داشته است.

حقی راد با بیان اینکه این میزان تولید در 792 مزرعه پرورش ماهی محقق شده است، آب های طبیعی و نیمه طبیعی، رودخانه‌ها و سدهای خاکی را منابع آبی مورد استفاده در تولید و پرورش آبزیان در استان زنجان برشمرد.

وی در پایان بیان داشت: استان زنجان رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی در منطقه شمال غرب را دارد.

سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری و بسته‌بندی محصولات آبزی از اولویت‌های شیلات استان زنجان

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، مدیر شیلات و آبزیان استان سرانه مصرف آبزیان در استان زنجان را 6 و نیم کیلوگرم اعلام و تصریح کرد: در راستای ارتقای سرانه آبزیان در استان و به تبع آن افزایش سطح سلامت جامعه با توجه به ظرفیت بالای تولید انواع ماهیان بویژه ماهی قزل‌آلا در استان، ایجاد واحدهای فرآوری و بسته بندی به منظور عرضه ماهی پاک شده و آماده طبخ در استان ضروری است.

منصور حقی راد با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه فرآوری و بسته بندی محصولات شیلاتی طی سال جاری در استان زنجان جزو اولویت ها بوده و به طور جدی در دستور کار قرار دارد به تولید بیش از 12 هزار و 300 تن ماهی قزل آلا در استان اشاره و خاطرنشان کرد: از طرفی پایین بودن مصرف سرانه آبزیان در استان و خروج ماهیان تولیدی آبزی پروران برای مصرف به سایر استان ها، زمینه ساز فعالیت واسطه ها شده و نهایتا تولیدات آبزی پروران استان به قیمت پایین توسط واسطه ها خریداری می شود.

وی بیان داشت: برگزاری کلاس های آموزش طبخ آبزیان برای علاقه مندان، برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره‌های طبخ آبزیان و عرضه ماهیان به صورت زنده در استان و همچنین برنامه ریزی برای ایجاد غرفه های عرضه مستقیم ماهی به صورت زنده فروشی در سطح شهر از جمله اقدامات انجام گرفته در راستای ترویج مصرف ماهی در بین شهروندان در مناطق مختلف استان بوده است.

حقی راد افزود: امسال به مناسبت هفته سلامت همزمان با برگزاري جشنواره آشپزي كلاس طبخ آبزيان نيز با همكاري مركز بهداشت شهرستان زنجان با حضور بيش از 120 نفر از بانوان روستايي و داوطلبين سلامت برگزار شد و در اين كارگاه شركت كنندگان با نحوه پخت انواع غذاها با استفاده از گوشت ماهي، نحوه تشخيص ماهي تازه از مانده، چگونگي فيله كردن گوشت ماهي و مزاياي مصرف ماهي آشنا شدند.

وی در پایان تصریح کرد: ادارات شیلات در تمام شهرستان ها آمادگی برگزاری دوره های آموزشی طبخ آبزیان برای کارکنان ادارات و نهادهای مختلف در سراسر استان را دارد و متقاضیان در صورت تمایل می توانند به اداره شیلات شهرستان مربوطه مراجعه کنند.

به گزارش مدیر شیلات و آبزیان استان زنجان، عمده ماهیان تولیدی در مزارع پرورش ماهی استان زنجان به دلیل عدم استفاده از آنتی بیوتیک و سایر داروها به عنوان ماهی سالم شناخته می شود، لذا از بهمن ماه سال گذشته پیگیری های لازم برای تعیین استاندارد ماهی سالم از طریق مجامع علمی بین المللی، سازمان شیلات ایران و اداره کل دامپزشکی استان به عمل آمده که تاکنون استانداردی در این زمینه تدوین نشده است.

محمود صیاد بورانی با بیان اینکه طبق هماهنگی های به عمل آمده با سازمان شیلات ایران، مقرر شده شیلات استان زنجان راسا نسبت به تعریف استاندارد ماهی سالم اقدام کند، تصریح کرد: این کار از بهمن ماه سال گذشته در استان آغاز شده تا بتوانیم کیفیت ماهی سالم تولیدی آبزی پروران استان را به متقاضیان سراسر کشور معرفی کنیم.

وی به معیارها و نحوه تعیین استاندارد ماهی سالم اشاره و خاطرنشان کرد: از موارد مهمی که در تدوین استاندارد ماهی سالم مورد توجه قرار می گیرد، آنالیز بافت ماهی حداقل سه مرحله در طول دوره پرورش توسط آزمایشگاه های معتبر دامپزشکی استان و عدم وجود هورمون، آنتی بیوتیک و سایر داروهای غیر مجاز در گوشت یا بافت ماهی است.

بورانی عنوان کرد: هر آبزی پروری در استان زنجان که بخواهد ماهی تولیدی خود را به عنوان ماهی سالم و سبز معرفی کند می‌بایست قراردادی را با اداره کل دامپزشکی استان منعقد کرده و هزینه آزمایشگاه های مربوطه را پرداخت کند تا پس از بازدید مشترک  شیلات، دامپزشکی و استاندارد استان آزمایش های لازم بر روی ماهی تولیدی آن ها انجام شود.

مدیر شیلات و آبزیان استان زنجان با بیان اینکه انجام هرگونه آزمایش بر روی ماهیان تولیدی، بدون هماهنگی با آبزی پرور خواهد بود، افزود: پس از انجام آزمایشات لازم، در صورتی که ماهیت ماهی تولیدی به عنوان ماهی سالم شناخته شد، آبزی پرور می تواند محصول خود را با عنوان ماهی سالم یا ماهی سبز با قیمتی دو تا 3 هزار تومان بالاتر از متوسط قیمت معمول در بازار عرضه کند.

وی بیان داشت: با تدوین استاندارد برای ماهی سالم به دنبال آن هستیم تا ماهی تولیدی استان زنجان به عنوان ماهی سالم و با قیمتی متفاوت در بازار سراسر کشور به فروش برسد.

انتهای پیام/

آمار بازدید

امروز
دیروز
کل بازدید ها
5864
8083
3217840


IP شما : 54.225.31.188

جستجوی گوگل


آدرس بر روی نقشه

امروز : سه شنبه 29 خرداد 1397

آخرین تاریخ به روز رسانی 8 ساعت و13 دقیقه قبل می باشد