سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

سال 1397، سال حمایت از کالای ایرانی

اخبار معاونت تولیدات دامی

وضعیت تولید شیرخام در استان زنجان

 

 

 

به گزارش معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان: تولید شیردر این استان به روشهای  صنعتی ، نیمه صنعتی و سنتی تولید و به بازار مصرف عرضه می گردد .
** تعداد واحد های پرورشی در بخش صنعتی تا پایان سال 1394 به تعداد 122 واحد پرورش گاو شیری به ظرفیت 20824 راس و در بخش روستایی تعداد 583 واحد گاوداری شیری به ظرفیت 11014 راس (کوچک روستایی ) بوده و تولید شیر خام استان در سال 1394 بیش از 186 هزار تن می باشد که از این مقدار تولید 107000تن ( 57.5 درصد ) در داخل استان مصرف و 79000 تن آن (42.5 درصد ) به خارج از استان ارسال می گردد که 56000 تن (  30 درصد ) از آن مربوط به تولید شیر گاوداری های صنعتی است .
 تولید روزانه استان حدود 510 تن و مصرف روزانه 293 تن در روز می باشد.  میانگین سرانه مصرف شیر خام استان 102 کیلو گرم است که در مقایسه با  گزارش سازمان بهداشت جهاني با مصرف ساليانه 300 ليتر ،  198 کیلو گرم کمتر می باشد.
8.6 درصد شیر خام استان توسط دام سبک ( گوسفند و بز - 16000 تن ) و 91.4 درصد توسط دام سنگین  ( دام اصیل ، دورگ و بومی - 170000 تن ) تولید می گردد . از میزان تولید شیر توسط دام سنگین نیز 42.6  درصد در بخش گاوداریهای  اصیل  صنعتی  ( 72600 تن ) و 57.4 درصد در بخش نیمه صنعتی و سنتی ( 113400 تن ) تولید می گردد.
ارزش سرمایه گذاری انجام شده به نرخ سال 94 در بخش گاوداری های شیری صنعتی و روستایی استان بالغ بر 6474 میلیارد ریال می باشد و ارزش تولید ات این بخش صرفا در قسمت شیر خام بالغ بر 2524 میلیارد ریال می باشد.
** اشتغال
تعداد 4165 نفر نیز به طور مستقیم در واحدهای پرورش صنعتی و نیمه صنعتی دام و 1934 نفر در واحد های گاو شیری مشغول به کار می باشند.
** مراکز جمع آوری و کارخانجات فرآوری
برای تکمیل زنجیره تولید شیر خام استان تعداد 131 واحد جمع آوری شیر با ظرفیت جمع آوری  504.5 تن در روز  در کانونهای تولید شیر خام استان مستقر شده و انتقال شیر خام تولیدی به کارخانجات صنایع شیر استان را به عهده دارند  . در همین راستا تعداد 11 کارخانه صنایع فرآورده های لبنی با ظرفیت جذب 425 تن شیر خام در روز نیز در استان پروانه بهره برداری دریافت نموده  که از این تعداد 3 کارخانه به ظرفیت 136 تن در روز فعال و مشغول به کار می باشند .
 
سازمان بهداشت جهاني مصرف ساليانه 300 ليتر شير و فرآورده‌هاي آن را موجب افزايش رشد و سلامت جسم، افزايش هوش و قدرت فراگيري و افزايش توان كار و دير از كارافتادگي و طول عمر مي‌داند.

 

 

 

آمار بازدید

امروز
دیروز
کل بازدید ها
1246
6553
3423365


IP شما : 54.92.170.149

نظرسنجی

نظر شما در خصوص مطالب ارائه شده در سایت چه می باشد؟

جستجوی گوگل


امروز : جمعه 29 تير 1397

آخرین تاریخ به روز رسانی چهارشنبه 27 تیر 1397 12:41:47 ب ظ می باشد